Mange norske oster fikk medalje. Likevel var det den sveitsiske Le Gruyere som ble kåret til beste ost i World Cheese Awards.
Eggen Gardsysteri er igjen på medaljejakt, denne gang i Wales, hvor det arrangeres oste-VM.
– Vi er stolte og ydmyke over å få oppdraget fra HANEN, sier Kristine Rise, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Nordmenns forhold til Norvegia varer livet ut og bare Jarlsberg er Jarlsberg, men det er verdt å merke seg at flere andre oster høster internasjonal anerkjennelse.
Norsk camembert fra Dovre Ysteri har tatt gull i oste-VM i Oviedo i Spania. – Kjempestas at vi her på Tine Meieriet Dovre produserer verdens beste camembert, sier meierisjef.
Konsernsjefen i Tine tror teknologirevolusjonen er mye av grunnen til at man får færre og større melkebruk, men han vil ha med seg flest mulig videre.
Landets største matkjede vil ikkje lenger gi hylleplass til Tines prisvinnande geitost. Geitebønder fryktar følgjene av at osten blir borte frå forbrukarane.
I fjor var stedet Bergen og Fanaost fra Ostegården ble den store vinneren. Nå er det klart for at norske oster skal ta opp kampen på ny – i Italia.
Utviklingen av norsk ost har vært i vekst de siste årene, og ble toppet under Oste-VM i Bergen hvor en norsk ost ble kåret til verdens beste ost.
Det var en gang, for ikke så veldig lenge siden, i et lite land langt, langt mot nord, hvor kyrne gresset på fjellbeite og geitene hoppet glade rundt i fjæra, en fransk student som forvillet seg ned i et dalføre.