– Landbruksnæringa har aldri vært og kommer aldri til å bli klimaeksperter, sier NMBU-forsker Kirsti Winnberg.
Ingen gasser er verre for ozonlaget enn lystgass. Nå jakter forskere på lystgass-spisende bakterier.
Regjeringa har store ambisjoner om at Norge skal produsere mer av maten vi spiser selv. For å få til det, må vi kanskje alle gjøre som familien Stenby.
– Foreløpig har vi en matpriskrise og ikke en krise med for lite mat. Men det kan det bli, sier professor Ruth Haug.
– Folk må få se hvordan kyllingene har det, sier NMBU-professor.
Hvordan kan klimaendringer slå ut negativt for jordbruksjord? Det skal blant andre norske forskere se på nå.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil kutte i NMBUs budsjett etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap.
Avlingstala som ligg til grunn for råd om strengare gjødselkrav, bommar kraftig, ifølgje fagfolk. Dei seier reelle tal er dobbelt så høge mange stader.
Forskere har vurdert den økologiske tilstanden i fjellet i Norge. Tilstanden er vurdert å være innenfor det forskerne karakteriserer som god tilstand.
Mer matberedskap og mindre import er blant punktene de peker på.