Den er blitt en av Norges desidert største eksportartikler. Men kan den redde oss i en matkrise?
Det norske matforskningsinstituttet forsker på om fargen til norsk oppdrettslaks har blitt dårligere i løpet av de siste ti årene.
Laksefisket gikk på en smell i fjor. Miljødirektoratet mener det ikke kun kan forklares med de nye fiskebestemmelsene.
Det har vært en tøff uke for laksen. Villaksen havnet på rødlista, og nå viser nye tall en kraftig tilbakegang i sjølaksefiske.
De siste femten årene har innholdet av marine omega 3-fettsyrer blitt halvert i oppdrettslaksen. Men det er fortsatt nok i én porsjon til å dekke dagsbehovet.
Sportsfiskere fanget 85.900 laks i 2021. Organisasjonen Norske Lakseelver mener sesongen kan være den dårligste i nyere tid.
Lofotprodukt ønsker å spise seg inn i kjøttdeigmarkedet. Produsenten har allerede en produksjon på rundt fem tonn i uka.
Produktet 8 av 10 nordmenn har ventet på, i alle fall dersom man setter sjømatrådets undersøkelse om nordmenns spisevaner litt på spissen.
Et større forsøk med klorbehandling av elva Driva fikk has på alle parasittene på fisken. Dermed kan den skånsomme metoden erstatte rotenon.
Politimesteren i Troms har utstedt et forelegg på 800.000 kroner til oppdrettsselskapet Mowi i kjølvannet av et utbrudd av infeksiøs lakseanemi ved et anlegg.