Hun startet hotell uten å ane hvordan få til overnattingsplasser. Et tilflyttet hus ble redningen for Anne Kirsti Melhus.
Norske forbrukere vil gjerne velge norske råvarer. Det er på tide at også kjøtt i restauranter og kantiner blir merket med opprinnelsesland.
Fire nye, norske restauranter fikk en stjerne i Michelin-guiden denne uka. Store matopplevelser kan vente nordmenn som ferierer her hjemme denne sommeren.
Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange faller fra. Bransjen sliter med å skaffe folk. Denne utviklingen kan og må snus.
Regjeringen ønsker å lokke flere fagarbeidere til mat- og måltidsbransjen, men vil ikke love nasjonal læreplassgaranti.
Konkurransen Årets kokk avgjør hvem som skal representere Norge i Bocuse d'Or. Det er ti år siden en kvinne var med som kokk sist.
– Det har vært en slags bransjesannhet at det er vanskelig å finne kvinnelige kokker som vil jobbe med ambisiøs mat på kvelder og i helger.
For at flere skal se på jakt som næringsgrunnlag, må myndighetene komme med goder som motiverer jaktrettshaverne til å satse, skriver forskerne.