I ei krise vil usikker forsyning av legemiddel, medisinsk utstyr og folk vere dei største utfordringane for helseberedskapen, meiner Espen Nakstad.
Fastlegene er overarbeidet, pasienter mister tilgang på primærlegen. Så langt har svært lite skjedd med Støre-regjeringens lovnader.
Norge importerer mye av maten vi spiser, men kunne vi levd kun på det vi lager selv?
– Det haster å rydde opp på Trandum, sier Inga Laupstad i Røde Kors. De ber regjeringen raskt endrer helsetilbudet for utviste asylanter.
Helsedirektoratet vil at Ullensaker og Hurdal overtar ansvaret for utviste asylanter internert på Trandum.
Høyt saltinntak utgjør en alvorlig helserisiko, og de siste årene har matbransjen redusert saltinnhold i det skjulte. Rett og riktig, mener Helsedirektoratet.
Det høye kjøttforbruket er mulig fordi kjøttprisene holdes kunstig lave med subsidier, skriver Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender.
En av fire vil spise mindre rødt kjøtt. Men forbruket bare øker.
Nordmenns forbruk av grønnsaker skyter i været, mens usunne sukkervarer velges bort. Helsedirektoratet er likevel bekymret for et kraftig fall i fiskeinntaket.
Norske leger må utdannes ut fra norsk geografi og bosettingsmønster. Det krever en sterk allmenmedisin og akuttkirurgi.