Ei storstilt utbygging av nye kyllinghus er i gang. Rasmus (22) og Benedikte (21) investerer 11,5 millionar kroner for å ha kylling i tillegg til mjølk.
En tredel av all norsk kylling produseres på Norsk Kyllings anlegg, men selskapet ble likevel ikke kontaktet før en kritisk rapport ble publisert. – Hva var motivasjonen, spør kyllingfabrikkens direktør.
Saktevoksende kylling gir ikke bedre dyrevelferd, er dyrere å produsere og fører til økte klimautslipp, heter det i en rapport bestilt av selskapet Den Stolte Hane.
Kylling- og eggprodusenten hadde inntekter på over 1,5 milliarder kroner og 133 millioner i resultat før skatt i fjor.
Slakterier som er frittstående tok i fjor markedsandeler fra Nortura.
Produksjonslokala for steikte produkt blei stengt søndag etter eit funn av bakterien listeria.
Den Stolte Hane ønsker flere produsenter, men Nortura vil gjerne beholde sine. Samtidig er de to uenige om bestillingsvolum.
Kyllingbransjen vokste med 10 prosent i året. Plutselig var det bråstopp. Hva skjedde egentlig?
Den Stolte Hane og Norsk Kylling kan samla få drøyt 60 prosent av kyllingmarkedet, tror forsker Ivar Pettersen.
Kjedeavtalar flyttar store kyllingvolum, men ingen bønder har til nå flytta etter. Kyllinggigant, som får kritikk for nybygging, ber bønder vere tolmodige.