Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tyr til sivil ulydighet mot olje i nord

Natur og Ungdom øver på sivil ulydighet på sommerleir i Lofoten. De ønsker ikke oljenæringen velkommen i nord.

Klimakamp: Ingrid Skjoldvær i Natur og Ungdom er villig til å ty til sivil ulydighet i kampen mot oljeboring utenfor Lofoten. Foto: Maria Birkeland Olerud

Natur og Ungdom sparker i gang sin sommerleir med et tydelig budskap til oljenæringen. Oljeindustrien mener de bør holde seg unna havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Ungdomsorganisasjonen er villig til å ty til sivil ulydighet om nødvendig.

– Vi skal gjøre vårt for at en fortsatt oljefri framtid i Lofoten, Vesterålen og Senja blir den viktigste miljøsaken i høstens valgkamp. Uansett hvilken regjering vi får til høsten, ønsker vi sterke stemmer som vil ta oljekampen i regjeringsforhandlingene, sier Natur og Ungdom-leder Ingrid Skjoldvær til NTB.

Les også: Skrem til taushet i ulvedebatten

Internasjonale aktivister

400 medlemmer av Natur og Ungdom skal delta i sommerleiren som skal finne sted på Ramberg i Lofoten. Internasjonale aktivister fra USA og Nigeria stiller opp på arrangementer i NU-uka der leirdeltakere også skal øve på sivil ulydighet i vann sammen med Greenpeace.

Annonse

– De skal ligge ute i vannet i overlevingsdrakter og kjenne litt på hvordan det vil være å forsøke å stoppe oljeboring. Vi ønsker å vinne saken med lovlige virkemidler, men vil også vise at vi er rede til å bruke sivil ulydighet for å hindre oljeboring, sier NU-lederen.

Les også: Viktig at ungdom engasjerer seg i framtiden

Oljeprotesten kulminerer med folkefest, konsert og partidebatt på torget i Svolvær lørdag.

Neste artikkel

Skrinlegg planene