Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Zlatan Ibrahimović inn i vindkraftdebatten

Den svenske fotballstjernen kaster seg inn i debatten om utbygging av vindkraftverk i Offerdal i Jämtland i Sverige.

Den svenske landslagsspissen eier selv et jaktområde hvor det nå planlegges utbygging av vindkraft. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP
Den svenske landslagsspissen eier selv et jaktområde hvor det nå planlegges utbygging av vindkraft. Foto: Jonas Ekstromer/TT via AP

– Det som fikk meg til å investere og være i Offerdal er en fantastisk natur nær fjellene. Jeg stiller spørsmål ved klokskapen i å ødelegge denne vakre naturen med en storstilt vindkraftindustri, skriver den svenske superspissen i et Twitter-innlegg.

Nationen skrev i fjor at Ibrahimović hadde kjøpt seg jaktrettigheter på et område på 1000 hektar i Jämtland, som grenser til Trøndelag og Innlandet i Norge. Det er i dette området det nå planlegges bygging av vindkraftverk.

Får takk

Ifølge Jamtlands Tidning vil dette vindkraftanlegget bli Sveriges største dersom det blir en realitet. De skriver også at spissen, som i øyeblikket spillet for den italienske klubben AC Milan, eier en hytte i dette området.

Annonse

Innlegget har skapt mye engasjement. Flere takker målscoreren for støtten.

"Jeg er helt enig med deg. Vekk med dritten liksom. De ødelegger naturen, dreper fugler og andre dyr som tilfeldigvis flyr for nært. Men folk driter bare i det. Det er bedre alternativer enn vindkraft", skriver en.

"Takk Zlatan, du forstår hva vi føler om denne idiotien med vindmøller som ødelegger hele Norrland", skriver en annen, og sikter til den nordlige delen av Sverige.

"Hold deg til det du kan litt om"

Men ikke alle er like fornøyd med svenskens utspill.

"Hold deg til det du kan litt om, det vil si fotball. Vindkraft er bra for alle! Uten vindkraft, mindre elektrisitet!" skriver en, mens en annen svarer:

"Du er en hykler av rang. Du driver med jakt, investerer i fossil energi og foretrekker private jetfly, men når det gjelder fornybar energi nær eiendommen din, later du som du er en miljøverner."

Neste artikkel

Meiner regjeringa sin vindkraftpolitikk er menneskerettsbrot