Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vegvesenet må gjennomgå rutiner etter tunnelulykker: – Skal være trygt å ferdes på norske veier

Statens vegvesen skal se på gjeldende rutiner i landets tunneler. Årsaken er ulykkene som nylig skjedde i Trodalstunnelen og Fjærlandstunnelen.

Oslo 20210319. 
Samferdselsminister Knut Arild Hareide under presentasjonen av f stortingsmelding om ny nasjonal transportplan (NTP) .
Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20210319. Samferdselsminister Knut Arild Hareide under presentasjonen av f stortingsmelding om ny nasjonal transportplan (NTP) . Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var 30. juli at en stein knuste en bil i Trodalstunnelen på E39 i Masfjorden. Dagen etter ble ingen skadd da en bil kjørte inn i en meterstor stein som hadde falt ned fra tunneltaket i Fjærlandstunnelen i Sunnfjord.

Annonse

– Norge er et av landene i Europa som har flest tunneler. Det skal samtidig være trygt å ferdes på norske veier. Statens vegvesen har rutiner for å avdekke og forebygge farlige hendelser i tunnelene. Men når det oppstår situasjoner som de i Trodalstunnelen og Fjærlandstunnelen nylig, er det naturlig med en gjennomgang av rutinene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Regjeringen har gitt Statens vegvesen oppdraget om å gjennomgå rutinene. Veivesen har frist til 1. september med å gi tilbakemelding. Deretter skal Samferdselsdepartementet gå gjennom innspillene fra etaten.

Neste artikkel

Dette er de nye landbrukspolitikerne på Stortinget