Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Varslet Mattilsynet om død rotte blant reker på Rema

Mattilsynet ble tipset om en mulig død rotte blant frosne reker på Rema. Det skulle imidlertid vise seg å være noe helt annet.

I mai fikk Mattilsynet en bekymringsmelding om død rott blant frosne reker på Rema Solsiden i Trondheim. Foto: Mattilsynet
I mai fikk Mattilsynet en bekymringsmelding om død rott blant frosne reker på Rema Solsiden i Trondheim. Foto: Mattilsynet

«Død mus i frossenrekene på Rema 1000», sto det i den anonyme bekymringsmeldingen som tikket inn til Mattilsynet i slutten av mai.

Tipseren beskriver funnet som «noe som ser ut som en død mus eller rotte i rekene».

Mattilsynet fulgte opp tipset. Ifølge seksjonssjef i Mattilsynet, Anne-Britt Haugen Østeraas, er saken oppklart.

Følger mer trålerne

«Saken er oppklart med at det var en død liten fisk, som ofte følger med reketrålerne», skriver hun i en e-post til Nationen.

Østeraas understreker at det ikke utgjør noen helsefare å spise rekene som har ligget sammen med fisken.

Annonse

Nationen har vært i kontakt med daglig leder i den aktuelle Rema-butikken. Han ønsker ikke å kommentere saken og henviser videre til Rema sentralt.

– Rekeglade kunder kan være trygge

– Dette er en panserfisk, som noen ganger blir hentet opp sammen med rekene under fangst, sier presseansvarlig i Rema, Torkel Nohr Fjørtoft.

Ifølge Fjørtoft blir panserfisken som regel blir oppdaget og tatt ut i produksjonslinjen.

– Det er helt ufarlig. Når én glipper gjennom kan det være vanskelig å få øye på den når man fyller opp med reker i butikk. Selv om dette ikke skjer så ofte, så er det heller ikke helt ukjent, sier Fjørtoft.

– Når man selger et naturprodukt som reker må man noen ganger forholde seg til andre ting i naturen, men rekeglade kunder kan være trygge på at dette er helt ufarlig – selv om det kan se litt skremmende ut, sier han.

Neste artikkel

Oda skal konkurrere mot lavpriskjedene på pris