Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utvalg skal vurdere skatt på havbruk

Et nytt utvalg ledet av økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe er oppnevnt for å vurdere hvordan skattesystemet for havbruk bør utformes.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har nedsatt et nytt utvalg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Utvalget skal vurdere hvordan skattesystemet for havbruk bør utformes for å bidra til at fellesskapet får en andel av den ekstraordinære avkastningen som kan oppstå i næringen. Samtidig bør skattesystemet innrettes slik at selskapene har insentiver til å gjennomføre lønnsomme investeringer, sier finansminister Siv Jensen (Frp) i en pressemelding.

Annonse

Regjeringen har i Jeløya-plattformen understreket at naturressurser bør beskattes slik at overskuddet tilfaller fellesskapet, samtidig som selskapene kan utvinne lønnsomme ressurser. Stortinget hadde på forhånd bedt regjeringen nedsette et partssammensatt utvalg for å utrede en ekstraskatt på havbruksnæringen.

Utvalgsleder er professor i økonomi ved Universitetet i Oslo, Karen Helene Ulltveit-Moe. I tillegg til personer fra akademia og advokater, består utvalget av representanter fra LO, NHO og KS. Utvalget skal levere sin innstilling innen 1. november 2019.

Neste artikkel

Julegåva frå Hordaland lyser i Edinburgh