Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Useriøst, sier SV om Mælands høringsfrist

– Useriøst og udemokratisk, sier SVs Karin Andersen om seks ukers høringsfrist på forslagene om å flytte nær 5.000 arbeidsplasser til fylkeskommunene.

Karin Andersen tolker regjeringen dithen at den ikke ønsker store endringer i oppgavefordeling mellom staten og fylkeskommunen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fem statlige etater og en lang rekke oppgaver som ligger under flere departementer og statlige organer, bør flyttes til fylkeskommunene, foreslår et utvalg som leverte sin rapport til kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) torsdag.

Karin Andersen (SV), lederen av kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget som etter hvert får forslagene på sitt bord, reagerer med vantro på at Mæland legger opp til seks ukers høringsfrist.

– Dette er så omfattende forslag at en så kort høringsfrist både er udemokratisk og helt useriøst. Jeg kan ikke tolke dette som noe annet enn at regjeringen egentlig ikke ønsker så store endringer, sier Andersen til NTB.

Hun vil nå be regjeringen forlenge høringsfristen.

– Dersom de vender tommelen ned, kommer jeg til å legge det fram som en sak for Stortinget. Dette trenger ikke komme i behandlingen av kommuneproposisjonen til våren, det holder om vi behandler dette til høsten, sier hun.

Annonse

©NTB

• Følg saken: Norges Bondelag har advart utvalget mot å gi fylkeskommunen mer makt i landbrukssaker.

• Følg saken: Fylkene har bedt om å ta over en stor mengde oppgaver fra fylkesmannen og Staten

Neste artikkel

Konkurransen i butikkhyllene