Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tusenvis av nordmenn strømløse etter uværet

Over 60.000 nordmenn har vært strømløse i løpet av natten, etter at vinden har blåst trær over linjene. Fremdeles står 5.000 kunder uten strøm onsdag morgen.

De siste dagene har uvær og kraftig vind ført til en rekke problemer. Vinden har blåst flere trær over både veier og strømlinjer, som har ført til både trafikkproblemer og strømbrudd.

– I løpet av i går kveld og i natt har over 40.000 av våre kunder i Oslo, Akershus og Østfold blitt berørt av dette. De fleste forholdsvis kortvarig, men noen har vært strømløse i flere timer, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til NTB onsdag morgen.

Han sier det største utfallet skjedde i tirsdag kveld, da 25.000 kunder mistet strømmen en kort periode. 795 av Hafslunds kunder venter fortsatt på å få strømmen tilbake, ifølge Schau.

– Vinden har blåst trær over linjene og det er i Romerike at det rammet hardest. Det vil nok gå litt utover dagen før alle har fått strømmen tilbake igjen, sier han.

Setter inn helikoptre

Også mange av Eidsiva Energis kunder i Hedmark og Oppland har opplevd strømbrudd og nærmere 23.000 av deres kunder har blitt berørt i kortere eller lengre perioder i løpet av natten. Fremdeles står 4.388 kunder uten strøm onsdag morgen.

– Mannskapet har jobbet i hele natt. Straks det blir lyst setter vi inn helikoptre for å lokalisere hvor feilene er, slik at bakkemannskapene våre raskt kan rette det opp igjen. Noen steder må linjene strekkes opp på nytt, andre steder kan det være nok å bare fjerne trærne, sier kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Børresen Abrante i Nett og Produksjon hos Eidsiva Energi til NTB.

Annonse

Hun opplyser om at kundene som bor i Nord-Odal kommune i Hedmark ble hardest rammet av strømbruddene. Abrante ber kunder melde inn strømfeil, da det kan forekomme lavspentfeil etter at linjene er gjenopprettet.

Vind i norden

Også i Danmark og Sverige har det blåst kraftig og vinden har medført store problemer, både strømbrudd og trafikkproblemer. I Sverige står 80.000 personer uten strøm etter stormen Alfrida, ifølge Aftonbladet.

Både Øresundsbroen og Storebæltsbroen ble natt til onsdag stengt for trafikk på grunn av været.

På sistnevnte bro ble åtte personer lettere skadd da et tog måtte bremse kraftig på vei over broen onsdag morgen.

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Neste artikkel

Sender norsk råstoff til Danmark for å lage kyllingpølse som skal selges i Norge