Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tordenvær på Vestlandet

Yr melder om regn, hagl og tordenvær på Vestlandet fredag. Flomvarselet er satt til gult nivå i Rogaland og vestlige deler av Agder.

På Meteorologisk institutts fagseminar torsdag sa klimaforsker Reidun Gangstø rett ut hva vi har i vente – drittvær. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

De hvite, konvektive skyene gir kraftige regn- og haglbyger og snøbyger over 200 meters høyde, skriver Yr på sine nettsider.

Også Vestlandet har opplevd dårlig vær det siste døgnet. Torsdag morgen ble uværet i landsdelen nedgradert fra mulig ekstremvær til obs-varsel.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) satte torsdag flom- og skredfarenivået på Vestlandet til gult, og det gikk skred både i Rogaland og Hordaland.

Fredag varsler NVE gult flomnivå i Rogaland og vestlige deler av Agder.

Annonse

Gult nivå er det laveste av NVEs varslingsnivåer, og betyr en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt

Yr melder også om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge grunnet sterk vind og sterke vindkast, i kombinasjon med nedbør som snø. Det er risiko for snøfokk og til dels dårlig sikt. Faren skal være over ved midnatt.

Neste artikkel

En bølge av lokalt norsk øl til Berlin