Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

To menn pågrepet mistenkt for stort våpentyveri i Eidsvoll

To menn er pågrepet og siktet for innbruddet i en våpenbutikk på Dal i Eidsvoll i fjor sommer. Begge er tidligere straffedømt flere ganger.

Bildet er fra en annen våpenbutikk enn «Børselars». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Innbruddet i våpenbutikken «Børselars» skjedde natt til 31. juli i fjor, og tyvene brukte en stasjonsvogn som rambukk for å torpedere forretningens inngangsparti. 20 våpen ble stjålet, og ifølge VG er minst to menn nå pågrepet og siktet for innbruddet.

Øst politidistrikt har ikke fastslått hva som var motivet bak våpentyveriet, men teoriene dreier seg om videresalg, eget bruk og at anslaget var et bestillingsverk.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Åsmund Yli.

En av de siktede er en mann i 50-årene som ifølge VGs opplysninger er straffedømt flere ganger for grove tyverier, vinningskriminalitet og heleri. Han skal ha vært en kjent skikkelse i Tveita-gjengen på 1990-tallet. Den andre mannen er i 30-årene og tidligere dømt for blant annet grovt tyveri og kroppsskade.

Forsvareren til mannen i 50-årene ønsker ikke å kommentere saken, mens forsvareren til den medsiktede sier klienten ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Annonse

Innbruddet skjedde ikke lenge etter midnatt natt til mandag 31. juli i fjor, men politiet fikk først melding i 6-tiden på morgenen fordi det aldri ble gitt noe alarmsignal til vaktsentralen. Årsaken var et tidligere bytte av mobilselskap som førte til at simkortet i alarmboksen aldri ble skiftet ut.

Det var en forbipasserende som reagerte på en bil som sto plantet med bakenden inn i våpenbutikken og varslet politiet.

(©NTB)

Neste artikkel

Fjerner kua fra kommunevåpenet