Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

SVs lagoppstilling er klar

SV er klar med fordelingen av roller i det nye Stortinget. Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes skal lede forhandlingene med regjeringen.

Her er den nye stortingsgruppa til SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Her er den nye stortingsgruppa til SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– SV har en nøkkelrolle i det nye Stortinget, den makten skal vi bruke til å sørge for resultatene våre velgere har bedt om, sier partileder Audun Lysbakken i en pressemelding søndag.

Han blir selv parlamentarisk leder i SVs stortingsgruppe og går dessuten inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Samtidig får nestleder Torgeir Knag Fylkesnes en viktig posisjon som leder for en ny forhandlingsenhet som skal jobbe spesialisert og dedikert med forhandlinger på Stortinget, skriver VG.

– Budsjettforhandlingene vil gå gjennom finansfraksjonen. Men som i alle saker av et stort omfang så vil jeg og enheten bistå og koordinere vårt arbeid inn mot forhandlingene. Det vil også gjelde budsjettforhandlingene, sier Fylkesnes til avisa.

Annonse

Inspirasjonen kommer fra Sverige og SVs søsterparti Vänsterpartiet, som har hatt en lignende modell hvor noen koordinerer forhandlingsarbeidet.

Fylkesnes blir også medlem av Næringskomiteen.

Kari Elisabeth Kaski fortsetter som SVs medlem i den viktige finanskomiteen, mens Lars Haltbrekken og Birgit Oline Kjerstad går inn i energi- og miljøkomiteen.

Nestleder Kirsti Bergstø går inn i arbeids- og sosialkomiteen.

Ingrid Fiskaa er valgt inn i Stortingets presidentskap og får dessuten plass i utenriks- og forsvarskomiteen.

(©NTB)

Neste artikkel

Stortingspresidenten trekker seg etter pendlerboligsaken