Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Svenske på villsvinjakt endte opp med å skyte to kyr. Nå er han dømt

I 2019 var en svenske på jakt i Blekinge. Jakten endte med to døde kyr. Nå er mannen dømt.

Jegeren som skjøt to kyr i Sverige i fjor, er nå dømt. Illustrasjonsfoto: Lars Bilit Hagen
Jegeren som skjøt to kyr i Sverige i fjor, er nå dømt. Illustrasjonsfoto: Lars Bilit Hagen

Under rettssaken la aktor ned påstand om seks måneder fengsel for villsvinjegeren som endte med å treffe alt annet enn det han jaktet på. Forsvareren til 59-åringen ba om at jegeren ble frifunnet.

Episoden utspilte seg på jakt i Blekinge. Mannen skal ha avfyrt skudd i retningen av en gruppe villsvin som var i området. Deretter gikk han tilbake til bilen sin for å hente en søkehund. Mannen oppdaget igjen noe han trodde var villsvin, og fyrte av skudd. Til jegerens overraskelse var det ingen villsvin å finne, men heller to døde kyr.

Nå har dommen falt. Jaktjournalen skriver at den svenske jegeren nå slipper å sone i fengsel. Han får likevel en betinget fengselsstraff, dagmulkt og må i tillegg betale 9300 svenske kroner i erstatning for de to døde kyrene.

Annonse

Tingretten mener at dette ikke var en alvorlig jaktforbrytelse, i motsetning til hva aktor hevdet. Likevel er konklusjonen fra tingretten at 59-åringens eneste forbrytelse er hærverk.

– Jeg mener at jegerens første forseelse er at han har skutt i nærheten av sommerhytte i mørket, på noen andres eiendom, og utsatt mennesker for fare. I tillegg mener jeg at han har utsatt villsvinene for unødvendig lidelser, sa aktor Jenny Lindell til Blekinge Läns Tidning, gjengitt av Jaktjournalen for et drøyt år siden.

Neste artikkel

Nå kan disse selges som mat