Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Svenske myndigheter vil felle tre ulveflokker nær grensen

Svenske myndigheter har vedtatt at tre grenseflokker av ulver skal felles. Vedtaket stemmer med det norske rovviltnemnder vedtok tidligere i september.

Svenske myndigheter har vedtatt å felle ulvene i tre grenserevirer. Foto: Heiko Junge / NTB
Svenske myndigheter har vedtatt å felle ulvene i tre grenserevirer. Foto: Heiko Junge / NTB

De svenske länsstyrelsene har torsdag offentliggjort vedtak om lisensfelling av ulv, skriver rovdyr.org , som drives av Folkeaksjonen for en ny rovdyrpolitikk.

Vedtaket gjelder ulvene i grenserevirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka.

I september vedtok rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold det samme. Og de vedtok i tillegg å felle ulvene i det helnorske reviret Mangen.

Annonse

Hovedformålet med lisensfellingen er ifølge Länsstyrelsen å redusere den negative påvirkningen ulvestammen har på mennesker og tamdyr, gjennom en minsket tetthet av ulverevirer og konsentrasjon av ulv. Og med den begrunnelsen har de også gitt fellingstillatelser flere andre steder i Sverige.

Totalt er det gitt ut kvoter på 75 ulver, fordelt på Värmlands län, Örebro län, Gävleborgs län, Dalarnas län og Västmanlands län, oppsummerer avisen Svensk Jakt.

Vedtakene om felling både på svensk og norsk side vil trolig bli påklaget. Og rovdyr.org skriver at dermed er det mye som kan skje før lisensfelling av ulv på norsk side kan begynne 1. januar, og i de ulike länene i Sverige 2. januar.

Lisensfellingsperioden varer til og med 15. februar i begge landene.

Neste artikkel

– Helt sjukt å oppleve slik støtte