Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har kalt de parlamentariske lederne på Stortinget inn til hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.

Statsministeren bekrefter hastemøte om strømsituasjonen førstkommende mandag ovenfor Dagbladet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Statsministeren bekrefter hastemøte om strømsituasjonen førstkommende mandag ovenfor Dagbladet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det får Dagbladet bekreftet fra Statsministerens kontor (SMK).

Innkallingen ble sendt skriftlig til partigruppene fredag ettermiddag, ifølge avisen. Statsministerens kontor skriver i innkallingen at de vil gi de parlamentariske lederne en orientering om strømsituasjonen.

Et par timer senere, klokken 10.30, skal presidentskapet på Stortinget møtes for å vurdere om hele Stortinget skal kalles tilbake fra sommerferie for å behandle forslag knyttet til strømpriskrisen.

Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen sier hun ser fram til møtet.

– Men det har ikke kommet noe som tyder på at det er mindre aktuelt med hastemøte for Stortinget, sier hun i en kommentar til NTB.

– Vi blir overrasket om Høyre eller noen andre snur nå. Om forslaget fra Høyre om å dekke 90 prosent over 70 øre fra september skal innfris må jo det skje nå, ikke langt på overtid i oktober som er alternativet. Det er det minste vi burde komme fram til i et slikt møte, sier hun.

Neste artikkel

Brems i norsk krafteksport skal hasteutredes