Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stor pågang fra jegere som vil ta ut ulveflokk

Rundt 240 personer har skrevet jegeravtaler for å kunne jakte på ulv i Hobølreviret.

Rovviltnemndene vedtok i sommer at tre av landets ulveflokker skal tas ut. Den endelige avgjørelsen om det blir jakt ligger på Elvestuens bord. Foto: Mostphotos

Interessen for å jakta på de fire ulvene i Hobølreviret er stor. Rundt 240 personer har etter bare ett møte skrevet jegeravtaler. Nå venter jaktlaget bare på den endelige avgjørelsen om det blir jakt, melder lokalavisen Amta.

Annonse

Rovviltnemndene vedtok i sommer at tre av landets ulveflokker skal tas ut. Et av områdene det er snakk om er det såkalte Hobølreviret, som omfatter 11 kommuner i Akershus og Østfold.

Her har det jevnlig vært ulveobservasjoner spesielt i Såner og Garder. Flere personer og instanser anket avgjørelsen om lisensjakt inn for Klima- og miljødepartementet. Statsråd Ola Elvestuen har sagt at han skal ta en avgjørelse før jul.

Mens det ventes på en endelig avgjørelse så forbereder Hobølreviret jaktlag seg på lisensjakt. En jakt som i så fall vil gå i seks uker fra 1. januar 2019 til 15. februar. Onsdag var det møte på Fossnes i Hobøl for interesserte jegere og her var det fullt hus. 240 jegere skrev under på jegeravtaler, og mange av disse var fra Vestby, melder Amta.

Neste artikkel

Svak nedgang for gaupebestanden i Skandinavia