Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stopper ulvejakta i Letjenna – genetisk viktig ulv i reviret

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakta i Letjennareviret, etter at den genetisk viktige ulven som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret.

Den genetiske viktige ulven ble dopet ned og flyttet i november. Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB scanpix
Den genetiske viktige ulven ble dopet ned og flyttet i november. Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB scanpix

Bakgrunnen for at jakta stoppes er faren for å felle den genetisk viktige ulven som ble flyttet.

Siden alle ulvene i Norge er preget av innavl, har Klima- og miljødepartementet satt i gang et spesielt beskyttelsesopplegg for en ulv av finsk-russisk opprinnelse som ble oppdaget i Engerdal i Hedmark i november.

Ulven ble bedøvet, GPS-merket og flyttet til Kongsvinger. Det skjedde fordi Engerdal ligger utenfor ulvesona, mens Kongsvinger øst for Glomma ligger innenfor.

Men nå skaper altså ulven problemer for jakta på Letjennaflokken. Lisensjakta i ulvesonen startet 1. januar, og allerede etter få timer var fire av de seks individene i Letjennareviret skutt.

Annonse

Etter dette har jaktmannskapene lett etter spor etter de to siste ulvene, før jakta altså ble stoppet lørdag.

– Jakta er stoppet av Fylkesmannen på grunn av at den genetiske viktige ulven er i nærheten av jaktområde, skriver jaktleder Arne Sveen i en SMS til Nationen.

Jakta stanses med umiddelbar virkning.

– På grunn av fare for felling av genetisk viktig individ stanses all lisensfelling av ulv innenfor Letjennareviret inntil videre.

Neste artikkel

Høyesterett er i gang med saken om ulvejakta