Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stimuleringsordningene for kultursektoren gjeninnføres

Stimuleringsordningene for kultursektoren gjeninnføres, bekrefter kulturdepartementet til NTB. Ordningen gjelder fra 8. desember

Kulturminister Anette Trettebergstuen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kulturminister Anette Trettebergstuen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Avgjørelsen innebærer at arrangører av allerede planlagte konserter og lignende i desember som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på arrangementet, vil kunne søke ordningen og få eventuell støtte utbetalt i ettertid.

– For å gi noe mer trygghet for at bransjen skal tørre å planlegge og gjennomføre konserter og andre kulturaktiviteter innføringer vi nå stimuleringsordningene igjen fra og med 8. desember, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NTB, og legger til:

Annonse

– Omikronvarianten rammer oss alle hardt og jeg vet godt hvor vanskelig det er å planlegge for arrangementer i en tid der smittesituasjonen er uforutsigbar og reglene endres på kort varsel.

Videre opplyser hun at tilskuddet blant annet kan gis til gjennomføring av billetterte kulturarrangement som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på grunn av krav eller begrensninger knyttet til koronautbruddet.

– Dette er et viktig bidrag til hele verdikjeden i kulturbransjen fordi den hjelper arrangører å overholde økonomiske forpliktelser til for eksempel underleverandører i samsvar med inngåtte avtaler, sier hun.

Neste artikkel

"Venner av Aurlandsdalen" fikk Riksantikvarens kulturminnepris for 2022: – Det er helt fantastisk