Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statsministeren la ned grunnsteinen for omstridt sykehus

Statsminister Erna Solberg (H) kom for sent på grunn av et forsinket fly, men la lørdag ned grunnsteinen for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Bare én ordfører takket ja til å bli med.

Statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen for felles sykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset i MoldeFoto: Marit Heiene / Romsdals Budstikke / NTB
Statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen for felles sykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset i MoldeFoto: Marit Heiene / Romsdals Budstikke / NTB

– La oss håpe min forsinkelse blir den siste i dette prosjektet, sa Solberg, ifølge Tidens Krav.

Markeringen ble utsatt med en time fordi flyet som fraktet statsministeren til Molde, ble forsinket.

– Sjukehuset Nordmøre og Romsdal er et stort prosjekt. Det gir de ansatte og pasienter bedre forhold, sa Solberg.

Det er ventet at sykehuset skal være i full drift våren 2025.

Steile fronter

Annonse

Kun én ordfører fra Nordmøre valgte å takke ja til å delta i lørdagens markering med statsministeren.

– Bystyret og jeg har vært kritiske til prosessen hele veien, med tanke på kostnadsoverskridelser, utsettelser og at de har kuttet i tilbudet i Kristiansund lenge før tiden. Da blir det feil for meg å være med på feiringen, sa Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard (Ap) til NRK denne uka.

Frontene var svært steile mellom Kristiansund og Molde da plasseringen av nytt regionsykehus skulle vedtas. Det endte med en beslutning om at sykehuset legges til Hjelset i Molde, men at fødetilbudet i Kristiansund bevares fram til det er bygget opp et godt nok fødetilbud på det nye sykehuset.

Rettssak

Diskusjonen om hvor det nye sykehuset skulle ligge, endte til slutt i rettsvesenet. Kristiansund gikk til sak etter at regjeringen i 2014 besluttet bygging i Molde, men tapte både i tingretten og lagmannsretten.

Helseminister Bent Høie (H) var en av flere som måtte vitne da saken gikk for tingretten i slutten av mai 2016. Han måtte da avvise alle påstander om at han var en del av en sammensvergelse mot Kristiansund i sykehuslokaliseringen.

Det nye sykehuset skal bygges 2 mil fra Molde sentrum, og 5 mil fra sykehuset i Kristiansund.

Neste artikkel

Jonas Stangjordet må jobbe opptil ni timer om dagen selv om han er sjukmeldt