Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statens naturoppsyn skjøt to ulver i Hedmark mandag

De to siste kjente ulvene i Osdalsflokken i Rendalen i Hedmark ble skutt av myndighetene.

Den ene tispa ble skutt på Vamsætra, den andre ble skutt på Holmsliberget. Begge stedene er i Rendalen i Hedmark.  Foto: Statens Naturoppsyn
Den ene tispa ble skutt på Vamsætra, den andre ble skutt på Holmsliberget. Begge stedene er i Rendalen i Hedmark. Foto: Statens Naturoppsyn

De to ulvetispene ble felt av Statens naturoppsyn (SNO) under skadefelling.

Ulvene det er om er to førsteåprsvalper. Den ene ulven var på 28 kilo, mens den andre var på 29 kilo, ifølge Miljødirektoratets registreringsverktøy Rovbase.

Rovviltansvarlig i SNO Stein Arne Brendryen opplyser overfor avisa Østlendingen at de to ulvene ble tatt ut ved hjelp av helikopter mellom klokka 14 og 15 mandag.

Ulvefellingene skjer etter at Klima- og miljødepartementet i fjor fattet vedtak om at alle ulvene i revirene Julussa og Osdalen skulle skytes.

Det var gitt lisenskvote på 16 dyr, og den var fylt i januar. Etter den tid ble det etablert at det var flere dyr i de to flokkene. Dermed ble det gitt løyve til å skyte ytterligere tre dyr.

Tidligere i februar ble ett av dyra skutt, og med mandagens to siste ulveskudd anses Osdalsreviret som utradert.

Det befinner det seg fortsatt to ulver innenfor området til Julussaflokken, opplyser Statens naturoppsyn overfor Østlendingen.

Det er fortsatt I tolv ulver igjen på lisensjaktkvota utenfor ulvesonen. Jakta varer fram til 1. mars, dersom ikke forslaget om å utvide jaktsesongen til 1. april blir vedtatt i vår.

Neste artikkel

Rekordmange ulver kan skytes i Sverige