Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statens naturoppsyn avkrefter at det har vært bjørn i Sjøvegan sentrum

Politiet fikk fredag formiddag to meldinger om observasjoner av en bjørn i Sjøvegan sentrum i Salangen kommune i Troms. Men noen bjørn er ikke funnet.

Meldingene kom inn med få minutters mellomrom klokka 12, skriver NRK.

– I løpet av 22 år i jobben kan jeg ikke huske å ha blitt varslet om bjørn i tettbygd strøk før, sier operasjonsleder Jørgen Ahlquist i Troms politidistrikt.

Personell fra Statens naturoppsyn (SNO) i Miljødirektoratet har vært på stedet med spesialtrent hund og har konkludert med at det ikke var bjørn som ble observert, skrev Miljødirektoratet på Twitter klokken 13.44 fredag ettermiddag. Kommunen er informert om konklusjonen.

Flere bjørner skutt

SNO sier de har vært ute med spesialtrent hund i Sjøvegan sentrum, og at den ikke har markert for bjørn.

– Den vil markere umiddelbart hvis det har vært bjørn i området. Den viste ingen form for markering på bjørn. Med bakgrunn i det kan vi si at det ikke er bjørn som er observert, sier Morten Kjørstad i SNO til kanalen.

Annonse

Natt til fredag ble en ung hannbjørn skutt i Salangen. I juni ble to bjørner skutt i Bardu.

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), sier til kanalen at omfanget av bjørn har blitt for stort i området.

I Sverige skal de i gang med en lisensjakt på 501 bjørner. Flere skal felles i grenseregionene til Norge. Foto: Mostphotos
I Sverige skal de i gang med en lisensjakt på 501 bjørner. Flere skal felles i grenseregionene til Norge. Foto: Mostphotos

Stor bjørnejakt i Sverige

I Sverige har de nylig åpnet for en storstilt bjørnejakt, og gitt fellingskvoter på til sammen 501 bjørner fordelt på de ulike regionene i landet. Det var i 2020 anslått å være rundt 2900 bjørner i landet. Fellingskvoten er derfor økt med mer enn 200 bjørner sammenlignet med i fjor.

Flest bjørner kan de felle i Jämtland, som grenser til Trøndelag. Der kan det felles 200 bjørner i lisensjakta. Det er en dobling fra i fjor.

Neste artikkel

Elgå-ulven er ikke lenger GPS-merket