Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Spanske bønder med rullende protest mot lave priser

Tusenvis av spanske bønder kjørte inn i sentrum av Valencia og andre spanske byer fredag i protest mot lave priser på landbruksvarer.

I Valencia rullet 900 traktorer inn mot sentrum av i byen øst i Spania. En talsperson for demonstrasjonen opplyste at det var nærmere 10.000 bønder i det som omtales som den største protesten fra spanske bønder noensinne.

Det har vært flere bondedemonstrasjoner i Spania de siste ukene, og fredag var det også demonstrasjoner i byene Lucena i Andalucía og Lleida i Catalonia.

Bøndene hevder det er en eksistensiell krise i den spanske landbrukssektoren, og i Valencia ropte de slagord som: Hjelp oss, Pedro, ellers vil vi forsvinne!». Ropene var rettet mot statsminister Pedro Sanchez.

Annonse

Han har uttrykt støtte til demonstrantene og sier på Twitter at regjeringen er fast bestemt på å hjelpe.

Bondeorganisasjonen UPA anklager seks supermarkedkjeder for å holde prisene på matvarer svært lave. Landbruksminister Luis Planas har møtt representanter for kjedene for å prøve å finne en løsning.

Spania er en av de største produsentene av landbruksvarer i Vest-Europa, ifølge offisielle tall. Landbrukssektoren sysselsetter om lag 800.000 personer.

(©NTB)

Neste artikkel

Nå er det innført en rekke nye regler – snart får du posten kun annenhver dag