Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp vil ha tidsramme for nytt ulvevedtak

Flere partier, med Senterpartiet i bresjen, ba Vidar Helgesen svare om ulvejakt etter at Oslo tingrett tirsdag stanset jakta midlertidig.

Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, under Senterpartiets landsstyremøte i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Senterpartiets Ole André Myhrvold framholdt i Stortingets spørretime at kjennelsen i Oslo tingrett tirsdag ikke kan sees som noe annet enn et forsøk fra WWFs side på å trenere et demokratisk vedtak. Han etterlyste et tidsperspektiv over hvor fort Stortinget kan vente et nytt vedtak.

– Forføyningen som nå gjelder, vil enten ankes, bli et nytt vedtak eller en rettskraftig dom. Vi vil gjennomgå kjennelsen med regjeringsadvokaten og avgjøre neste skritt fra statens side, svarte Helgesen. Han la til at han vil legge vekt på å følge opp føringene fra Stortingets vedtak i vår.

Les også: Sauebonde: – Redd jaktstopp får dramatiske konsekvenser

Også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum etterlyste handling fra Klima- og miljødepartementet og viste til at langsom saksbehandling har trenert jakten før.

– Vi håper å komme med avgjørelsen tidligere i år enn i fjor, men vi respekterer rettens kjennelse og har derfor stoppet jakten, svarte Helgesen.

WWF fikk medhold

Oslo tingrett ga tirsdag Verdens naturfond (WWF) medhold i at ulvejakta utenfor ulvesonen i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark må stanses inntil retten har vurdert om ulveforvaltningen er i tråd med loven og med internasjonale konvensjoner. Det er felt fem av de tolv ulvene i kvoten siden jakta startet 1. oktober.

Annonse

Den totale kvoten for årets jakt er 50 ulver. 26 av disse kan felles utenfor ulvesonene. Fordelingen av de inntil 24 som skal tas ut inne i sonene, kommer det vedtak om fra Klima- og miljødepartementet før denne jakten starter 1. januar.

Overrasket

Leder i Småbrukarlaget, Merete Furuberg, reagerte med vanntro på at Oslo tingrett har stanset ulvejakta utenfor ulvesonen med umiddelbar virkning.

Administrerende direktør Erik Lahnstein i Norges Skogeierforbund uttalte til Nationen i går at han håper at staten velger å anke.

Høyres Kristian Tonning Riise har pekt på at dette er snakk om en midlertidig forføyning, og at kjennelsen antageligvis vil bli anket.

– Dette vil kunne bli dramatisk for for jaktinteresser, grunneiere og for matproduksjonen, sa Riise til Nationen tirsdag.

Neste artikkel

Vedum sår nytt håp for finnmarkinger