Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Seks av ti nye personbiler i mai var elbiler

I mai valgte seks av ti nybilkjøpere en ren elbil, mens to av ti gikk for en ladbar bensinhybrid. Fords nyeste elbil Mustang topper salgslistene.

Sterkt elbilsalg i mai. Foto: Gorm Kallestad/NTB
Sterkt elbilsalg i mai. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Til sammen valgte 82 prosent av nye bileiere en el- eller hybridløsning på bilen i mai. Seks av de ti mest solgte bilmodellene var rene elbiler.

Dette er en økning på 146.6 prosent sammenlignet med elbil-salget i mai 2020, og i årets første fem måneder har elbilsalget økt med 48,7 prosent sett opp mot samme periode i fjor, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

– Vi ser en klar og tydelig elektrisk dreining for både person- og varebiler. Og med stadig flere merker og modeller som er rene elektriske biler, vil den økningen høyst sannsynlig bare fortsette. Vi rykker stadig nærmere det politisk fastsatte målet om at alle nye personbiler i 2025 skal være nullutslippsbiler, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OVF.

Annonse

Av nybilsalget i mai var nesten 10 prosent den nye elbilen Ford Mustang Mach-E. Av de 14.063 nye personbilene, var 1.384 eksemplarer denne modellen.

– Aldri før har denne bilen toppet norske salgslister. Så kom «elbilrevolusjonen» som har endret mye, og det er nok bare å gjøre seg klar for mange overraskelser framover, sier Thorsen.

Ford har ikke toppet salgslistene siden juni 2012, den gang med Ford Focus.

– Kanskje var det nettopp elbilversjonen som gjorde guttedrømmen om en Mustang til virkelighet for mange, sier Thorsen.

(©NTB)

Neste artikkel

NAF er skuffet over at Ap og Sp ikke skjermer distriktsbilistene