Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Se video: Måren går i fella – så kommer ulven

Kort tid etter måren har gått i fella, dukker en ulv opp. – Jeg begynte å lure på hva som hadde skjedd med måren, forteller jegeren.

Måren gikk i fella, og døde momentant. Et par dager senere kom ulven. Foto: Patrick Johansen

Hendelsen ble fanget på viltkamera. Filmen er redigert av Harald Kvithyll, som har videresendt den til Nationen. Det er Patrick Johansen som eier viltkameraet.

Den 12. mars i Eidsberg i Østfold fanget viltkameraet opp videoen av naturhendelsen.

Eieren av viltkameraet, Patrick Johansen, oppdaget allerede da han skulle hente måren at det var noe rart.

– Jeg er oppe der to ganger i uka, for det er krav om å se til fella minst en gang i uka. Da jeg skulle hente dyret så jeg måren var litt stygg på halen og at det lå litt pels på bakken. Derfor begynte jeg å lure på hva som hadde skjedd.

Så hvem som ville stikke av med måren

Da han kom hjem og fikk se opptaket, ble han mildt sagt overrasket.

– Jeg satte opp viltkamera slik at jeg kunne se hva som skjer. Det var spesielt moro å få med ulv på kamera.

I et minutt og 26 sekunder forsøker ulven å få med seg måren uten hell. På tross av det iherdige forsøket gjorde den ikke større skader enn at måren fortsatt kan stoppes ut.

Det er vanlig å bruke feller for å fange mår. Fellen som er brukt i denne videoen inneholder åte. Når måren stikker hodet inn blir den slått over nakken, slik at den dør momentant. Fellen henger i treet slik at andre dyr ikke skal gå i den. Jaktperioden på mår er fra 1. november til 15. mars.

Annonse

Mye vilt i området

Johansen er vant til å se dyr på opptakene, da fellen er satt opp i et område med en viltovergang. Vanligvis er det rådyr og harer som dukker opp på videoen, men jegeren forventet å også få med ulv på et av opptakene.

– Men ikke på denne måten, sier han.

Filmen har gått sin seiersgang på Facebook, og er nå sett av 35.000 brukere. Tilbakemeldingene har vært varierte.

– Vi la ut filmen på Facebook og fikk litt blandede reaksjoner. Noen reagerte fordi de ikke liker fellefangst. Det er jo greit at man har forskjellige meninger, men alt er gjort på lovlig vis, og det er viktig for meg å få fram.

Jakter selv

Måren er selv en jeger, og spiser både egg og fugleunger, frosk og andre smådyr.

Det er ikke bare måren som er utsatt for angrep fra andre rovdyr. Nylig ble det tatt et bilde av en gaupe som hadde fanget en rev.

For kort tid siden ble to ulver filmet i nærheten av Eidsberg. Den gangen kom de løpende over et jorde.

Neste artikkel

To lisensfellinger onsdag