Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Jeg har aldri sett noe lignende tidligere

Geir Ove Fossli jakter på skogens konge, men han visste ikke at elgen selv er glad i å jage sauer.

Geir Ove Fossli fra Otterøya i Trøndelag fikk en helt spesiell opplevelse da han var på elgjakt med noen kamerater i Namdalseid sist søndag.

Fossli kom kjørende for å møte jaktlaget da han plutselig så en elgokse som hadde forvillet seg inn i innhegninga til en saueflokk. Ute på jordet sprang elgen etter sauene.

– Det var veldig spesielt. Jeg har aldri sett noe lignende tidligere. Det var bare flaks at jeg kom over det, sier Fossli til Nationen.

Det var Namdalsavisa som omtalte saken først.

Se videoklippet der elgen jager sauene øverst i artikkelen.

Annonse

Trodde først det var ei ku

Fossli forteller at det tok litt tid før han fikk tatt opp telefonen og filmet.

– Det var en liten okse som så vidt hadde fått gevir, så jeg trodde først at det bare var ei kvige som lekte med sauene. Det er ikke unormalt at kyr og sauer deler innhegning, forteller Fossli.

Geir Ove Fossli og hundens hans Aron med elgkalven de skjøt dagen før han filmet elgoksen som jaget en saueflokk. Foto: Privat
Geir Ove Fossli og hundens hans Aron med elgkalven de skjøt dagen før han filmet elgoksen som jaget en saueflokk. Foto: Privat

Elgoksen befant seg på valdet som Fossli og kompisene jakter på, men de hadde skutt ferdig oksekvoten da dette skjedde.

– Jeg viste videoen til resten av jegerne da vi tok en kaffekopp før vi startet å drive. Det er sønnen til han ene på jaktlaget som eier sauene, forteller Fossli.

Neste artikkel

Nortura løftar prisen på kjøtt og egg: – Stort behov for inntekt