Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rogalandsbonde politianmeldes etter at 4.000 kyllinger tørstet i hjel

Dyrevernalliansen mener en bot ikke er nok og anmelder en bonde i Dalane i Rogaland til politiet etter at 4.000 kyllinger tørstet i hjel i sommer.

Arkivfoto: Dyrevernalliansen anmelder en bonde i Dalane i Rogaland til politiet. Foto: Arve Schaug

Mattilsynet har gitt kyllingbonden en bot på 42.000 kroner.

– Boten som ble gitt fra Mattilsynet, utgjør bare 2 kroner og 50 øre for hver kylling, og husk at alle de 16.500 kyllingene har lidd seg gjennom fire dager uten vann, sier kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen til NRK.

Les også: Store mengder frossen kylling lå spredd utover etter at en lastebil veltet

Bonden fikk levert 16.500 små kyllinger til anlegget sitt en fredag i juni. Tirsdagen etter slo han alarm da over 4000 kyllinger ble funnet døde. Det viste seg da at vanntilførselen til anlegget hadde sviktet. Mattilsynet mener en bot på 42.000 kroner er riktig reaksjon.

"Boten som ble gitt fra Mattilsynet, utgjør bare 2 kroner og 50 øre for hver kylling"

Kaja Ringnes Efskind, Dyrevernalliansen
Annonse

NRK melder om at det var vanntilførselen til i anlegget som hadde sviktet. Avløseren, som hadde ansvaret for kyllinghuset i denne perioden, la ikke merke til at kyllingene ikke fikk vann.

– Det er eieren som er ansvarlig for at dette skjedde, fordi han ikke kvalitetssikret at dyrene faktisk fikk drikkevann, sier avdelingssjef i Mattilsynet i region Sør og Vest Odd Ivar Berget, til NRK.

Les også: Må i fengsel for 
å sulte i hjel dyr

Neste artikkel

Forslag fra Mattilsynet: En gård kan selge opptil 5000 liter rå melk i året