Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

«Rånemusikk-lov» skal avgjøres av riksadvokaten i Sverige: – Det er et kjempeproblem

Høy musikk fra rånere skaper problemer i svenske Arvika. Nå skal riksadvokaten vurdere om høy musikk skal kunne bøtelegges.

Illustrasjonsfoto: Siri Juell Rasmussen
Illustrasjonsfoto: Siri Juell Rasmussen

Innbyggerne i Arvika i Sverige har i lang tid vært plaget av råning og høy musikk. Flere har blitt sykmeldt og fått psykiske plager på grunn av trafikk- og musikkstøy, skriver Aftonbladet.

– Det er et kjempeproblem for beboerne. Det handler ikke om litt forstyrrelse fra tid til annen, men det er konstant. Hver helg, natt etter natt, år etter år og noen ganger på hverdager også, sier den lokale områdesjefen, Jonas Wendel, til den svenske avisen.

Annonse

I fjor sommer innførte Arvika et kjøretøytrafikkforbud mellom 23 og 04 i de sentrale delene for å løse problemet.

– Men etter klokka 4 kjører du inn til byen og spiller "God morgen" med Kikki Danielsson slik at det tordner mellom husene. Det er rent provoserende selvfølgelig, forteller Wendel til Aftonbladet.

Politiet i Arvika ønsker muligheten til å kunne bøtelegge sjåføre ved forstyrrende musikkvolum. Også innenriksminister Mikael Damberg har engasjert seg i saken.

Riksåklagaren (riksadvokaten) foreslår en bot på 800 svenske kroner for å spille for høy musikk, og kvalifiserer det som forstyrrelse av offentlig ro og orden. Forslaget er nå ute på høring.

Neste artikkel

Anker frifinnelse av svensk milliardær tiltalt for giftdrap på ulv