Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Produsenten av Corona-ølet taper stort på viruset

AB InBev, som produserer Corona-ølet, tror selskapet får en nedgang på 10 prosent i fortjenesten som følge av koronaviruset.

Corona-salget har stupt etter utbruddet av koronaviruset i Kina. Foto: Mostphotos
Corona-salget har stupt etter utbruddet av koronaviruset i Kina. Foto: Mostphotos

AB InBev produserer både Budweiser, Corona og Stella Artois. Torsdag presenterte de resultatet for siste kvartal i 2019, og ikke unaturlig ble koronaviruset et tema.

Selskapet hadde en dårlig avslutning på fjoråret, og forventer at første kvartal i 2020 blir enda verre. Selskapet spår en 10 prosents nedgang i fortjenesten. Grunnen er stupende salg av øl.

Ifølge avisen CNBC har viruset ført til lavere etterspørsel i Kina, både i barene og i butikksalget, spesielt under det kinesiske nyttåret som var 25. januar.

Også aksjene i selskapet har gått ned etter at viruset brøt ut.

Tapte 285 millioner dollar

Anheuser-Busch InBev er et belgisk-brasiliansk drikke- og bryggeriselskap, og er det største bryggeriselskapet i verden med en markedsandel på nesten 30 prosent globalt.

AB InBev selger mer øl i Kina enn i nøkkelmarkedet i USA. Selskapet forteller at viruset har gitt en nedgang i inntektene på 285 millioner dollar i Kina i løpet at årets to første måneder.

Annonse

De spår at viruset, sammen med et forventet svakere brasiliansk marked, vil gi en kraftig nedgang i første kvartal.

Så langt er 82.000 personer smittet av koronaviruset, og 2.800 er døde. Viruset startet å smitte personer i Kina, i byen Wuhan, hvor flertallet av de smittede har holdt til. Så langt er 78.600 av de smittede fra Kina.

I Norge er så langt fire personer meldt smittet av sykdommen.

Ga økt salg i Norge

Mens det totale salget har gått dårlig for AB InBev, har Corona-salget økt i Norge. Både Kiwi og Meny har tidligere denne måneden kunne fortelle at salgstallene har vært stigende.

– Vi ønsker ikke å spekulere i hvorvidt koronaviruset har påvirket salget at Corona-øl på noe som helst vis, om det er noe som helst kobling, sa kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne.

Virussykdommen kan arte seg alt fra en mild forkjølelse til alvorlig sykdom med dødelig utgang. Blant symptomene er feber, tørr hoste og lungebetennelse.

Neste artikkel

Rullet 30 meter: – Det føltes som å være i en karusell, uten å ha noen som helst kontroll