Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Prisene på importerte jordbruksvarer stiger

En svekket norsk krone har gitt prisøkning på import av internasjonale jordbruksvarer den siste uka, opplyser Landbruksdirektoratet.

Prisen på gulrøtter har steget som følge av koronaviruset, ifølge landbruksdirektoratet. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
 Foto: Frank May / NTB scanpix
Prisen på gulrøtter har steget som følge av koronaviruset, ifølge landbruksdirektoratet. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May / NTB scanpix

Seksjonssjef Harald Moksnes Weie skriver i direktoratets ukentlige rapport at flyten av både norske jordbruksvarer til pakkerier og industri, og jordbruksvarer over landegrensene fungerer godt.

Annonse

– Imidlertid har en svekket norsk krone gitt prisøkning på import av internasjonale jordbruksvarer den siste uken, målt i norske kroner. Det gjør at importerte jordbruksvarer og råvarer blir dyrere, kommenterer han.

Direktoratet følger også prisene for enkelte grønnsaker og rapporterer at grønnsaker som gulrot og løk merker effekten av koronaviruset og økt etterspørsel i EU som følge av hamstring og prisstigning. Målt i norske kroner blir prisstigningen enda sterkere.

(©NTB)

Neste artikkel

Et bedre flytilbud etter pandemien