Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Prisene på elgjakt forenkles

Statskog forenkler prisene på elgjakt, tilbyr billigere jakt i nord og belønner jegere for å skyte små og svake dyr.

Elgjakt på elgvald i Malm i Nord Trøndelag. Flere jegere med våpen på vei inn i terrenget. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
Elgjakt på elgvald i Malm i Nord Trøndelag. Flere jegere med våpen på vei inn i terrenget. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Antallet priskategorier for elg reduseres fra 386 til 20.

– Det var gode intensjoner også bak det tidligere prisoppsettet, men det ble etter hvert veldig komplisert. Nå har vi gjort det mye enklere. Samtidig legger vi grunnlag for bedre elgforvaltning, sier Jo Inge Breisjøberget, fagsjef for jakt og fiske i Statskog.

Blant annet er elgku blitt noe dyrere å skyte fordi dette er forvaltningsmessig viktige dyr.

Annonse

Jegerne belønnes dessuten for å ta ut små dyr i alle kategorier, såkalte skrapdyr, som ofte er svakere og mindre produktive gjennom livsløpet.

Statskog er en dominerende tilbyder i Nordland og Troms og blant annet derfor tilbyr de elgjakta rimeligere i disse to fylkene enn i Midt-Norge og Sør-Norge.

– Men vi må heller ikke sette prisene så lavt at det ødelegger for private aktører som driver næring på utmarksressursene. Dette er en balansegang som vi hele tiden har med oss, sier Breisjøberget.

Den nye prislisten gjelder fra og med høstens jakt.

Neste artikkel

Så mange hjortevilt ble drept i trafikken hver dag