Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Populære bygderappere støtter bondeopprøret i ny låt

«Denne her er til deg som går på jobb, alle bønda som produserer maten til en snobb», synger André Jensen og Olav Tokerud i countryrap-gruppa Hagle.

André Jensen (t.v.) og Olav Tokerud i gruppa Hagle er begge oppvokst på bygda og viser sin støtte til det pågående bondeopprøret. Foto: André Løyning
André Jensen (t.v.) og Olav Tokerud i gruppa Hagle er begge oppvokst på bygda og viser sin støtte til det pågående bondeopprøret. Foto: André Løyning

Nationen har tidligere skrevet om bygderapperne i Hagle fra Indre Østfold som for tiden har flere låter på den norske topplista på Spotify.

Nå viser bandets to medlemmer, André Jensen og Olav Tokerud, støtte til bondeopprøret med et eksklusivt vers til den nye låten «Ærbeskær» som ble sluppet fredag.

– Den er til alle arbeidsfolk over hele landet, ikke minst bøndene, sier rapperne om låten i en video som Nationen har fått tilsendt.

Se videoen lengre ned i artikkelen!

Tekstlinjene som er laget for bondeopprøret er ikke med i originallåten, men Hagle ser ikke bort ifra at verset kan bli fremført på en konsert en gang i fremtiden:

«Denne her er til deg som går på jobb

Alle bønda som produserer maten til en snobb

Alle de som jobber hardt og driver gård

De som pløyer, plukker, herver eller sår

Alle de som forer kaniner og høns

Annonse

Alle de som melker kyr, alle de som tresker kønn

Så tar du fra en ekte bondesønn

Du kan ikke jobbe hele uka, nesten uten lønn»

Hør Hagle fremføre verset i videoen under:

– Det er helt fantastisk

I en SMS til Nationen forklarer Olav Tokerud i Hagle hvorfor de ville lage et eget vers rettet mot bondeopprøret.

– Det er ingen god grunn til at bønda skal ligge langt under andre yrkesgrupper i lønn. Få yrkesgrupper har så bred kompetanse på så mange felt som bønda, sier Tokerud til Nationen.

– Spør en bonde og han fikser alt, det være seg å plante skog og pleie nyttevekster til å skifte olje på en bil og vedlikeholde gamle hus. Bønda bidrar også i så stor grad med andre positive ting som å holde kulturlandskapet ved like, legger han til.

Tor Jacob Solberg er blant initiativtakerne til #bondeopprør2021. Han forteller at det var de som kontaktet countryrap-gruppa, og at André Jensen og Olav Tokerud fanget ideen veldig fort.

– Det er helt fantastisk. Vi setter veldig pris på at Hagle, som det kule bandet de er, fronter bondeopprøret. Dette viser at det er mange som setter pris på den norske bonden, sier Solberg til Nationen.

Neste artikkel

Frp-er og bonde ut mot Frp i jordbruksoppgjøret: – Flåsete