Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Over ti tonn pukkellaks fisket i år

For første gang har fisket av den uønskede arten pukkellaks blitt rapportert. I den ordinære sesongen ble det fisket 10,5 tonn av den.

En mann fisker ved Trondheim. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En mann fisker ved Trondheim. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det viser tall for sjøfiske som Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram fredag.

9,6 tonn ble fisket i Finnmark og 0,6 tonn i Troms. Samtidig er det rapportert fangst av pukkellaks så langt sør som i Rogaland. Det er også fanget slik laks i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Annonse

Pukkellaks er en stillehavslaks som ble sett ut på Kolahalvøya fra 1956 til 1998. Den spredte seg først til de nordlige elvene i Norge, og det er nå påvist selvreproduserende bestander. Arten er ikke ønsket i Norge.

Samlet var fangsten av laksefisk i den ordinære sesongen 235,2 tonn. Det utgjør en nedgang på 28 prosent fra i fjor. Det meste av fangsten – 219,2 tonn – er laks. I tillegg kommer 5,1 tonn sjøørret og altså 10,5 tonn pukkellaks. Det er rapportert lite fangst av sjørøye og regnbueørret.

Finnmark hadde en nedgang på hele 30 prosent i laksefiske. Likevel er fylket fortsatt det klart største innen fiske av sjølaks, med 43 prosent av den totale fangsten på 101,8 tonn.

Neste artikkel

Oppdrettslaks på rømmen på Vest- og Sørlandet