Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oste-VM 2023 til norsk by

– Vi er stolte og ydmyke over å få oppdraget fra HANEN, sier Kristine Rise, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke

John Farrand er sjef for Oste-VM og administrerende direktør i Guild of Fine Food. Her besøker han byen som skal arrangere mesterskapet neste år. Foto: Albertine L. Vestvik.
John Farrand er sjef for Oste-VM og administrerende direktør i Guild of Fine Food. Her besøker han byen som skal arrangere mesterskapet neste år. Foto: Albertine L. Vestvik.

Hvert år samles mat-interesserte mennesker fra hele verden til verdensmesterskapet i osteproduksjon, eller "World cheese awards".

I mars i år ble mesterskapet avholdt i Wisconsin i USA.

Nå er det bestemt hvilken by som skal være vertskap neste år, og valget har falt på Trondheim.

– Trondheim og Trøndelag har befestet seg som en anerkjent matregion og dette er en stor anerkjennelse til lokale produsenter og fagmiljøet vi har i regionen. Vi gleder oss til å være vertskap for en så stor matbegivenhet, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, i en pressemelding.

Disse fire skal være med å arrangere Oste-VM neste år. F.v. Organisasjonssekretær i Norsk Gardsost, Camilla Sæbjørn, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise, John Farrand, leder av oste-VM og daglig leder i Hanen Bernt Bucher-Johannessen. Foto: Albertine L. Vestvik
Disse fire skal være med å arrangere Oste-VM neste år. F.v. Organisasjonssekretær i Norsk Gardsost, Camilla Sæbjørn, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise, John Farrand, leder av oste-VM og daglig leder i Hanen Bernt Bucher-Johannessen. Foto: Albertine L. Vestvik
Annonse

– En stor anerkjennelse

Mesterskapet i Trondheim skal bli avholdt i slutten av oktober neste år.

Sammen med næringsorganisasjonen Hanen skal "Oi! Trøndersk Mat og Drikke" være arrangører.

– Det er en stor anerkjennelse av Trøndelag som matregion at vi nå er spurt om å ta på oss dette, og viser at vi har et fagmiljø innen ysting og matproduksjon som blir lagt merke til, sier Kristine Rise, som er prosjektleder i Oi! Trøndersk mat og drikke i pressemeldingen.

I konkurransen deltar både mindre gårdsysterier og større produsenter fra ulike land i verden. Tidligere har konkurransen blitt arrangert i byer som San Sebastian og Oviedo i Spania og Bergamo i Italia.

– Det er en stor anerkjennelse av Trøndelag som matregion at vi nå er spurt om å ta på oss dette, og viser at vi har et fagmiljø innen ysting og matproduksjon som blir lagt merke til, sier Rise.

Neste artikkel

Importen til Norge øker selv når råvaren er dyr i Europa