Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oste-VM 2023 til norsk by

– Vi er stolte og ydmyke over å få oppdraget fra HANEN, sier Kristine Rise, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke

John Farrand er sjef for Oste-VM og administrerende direktør i Guild of Fine Food. Her besøker han byen som skal arrangere mesterskapet neste år. Foto: Albertine L. Vestvik.
John Farrand er sjef for Oste-VM og administrerende direktør i Guild of Fine Food. Her besøker han byen som skal arrangere mesterskapet neste år. Foto: Albertine L. Vestvik.

Hvert år samles mat-interesserte mennesker fra hele verden til verdensmesterskapet i osteproduksjon, eller "World cheese awards".

I mars i år ble mesterskapet avholdt i Wisconsin i USA.

Nå er det bestemt hvilken by som skal være vertskap neste år, og valget har falt på Trondheim.

– Trondheim og Trøndelag har befestet seg som en anerkjent matregion og dette er en stor anerkjennelse til lokale produsenter og fagmiljøet vi har i regionen. Vi gleder oss til å være vertskap for en så stor matbegivenhet, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, i en pressemelding.

Disse fire skal være med å arrangere Oste-VM neste år. F.v. Organisasjonssekretær i Norsk Gardsost, Camilla Sæbjørn, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise, John Farrand, leder av oste-VM og daglig leder i Hanen Bernt Bucher-Johannessen. Foto: Albertine L. Vestvik
Disse fire skal være med å arrangere Oste-VM neste år. F.v. Organisasjonssekretær i Norsk Gardsost, Camilla Sæbjørn, prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise, John Farrand, leder av oste-VM og daglig leder i Hanen Bernt Bucher-Johannessen. Foto: Albertine L. Vestvik

– En stor anerkjennelse

Mesterskapet i Trondheim skal bli avholdt i slutten av oktober neste år.

Sammen med næringsorganisasjonen Hanen skal "Oi! Trøndersk Mat og Drikke" være arrangører.

– Det er en stor anerkjennelse av Trøndelag som matregion at vi nå er spurt om å ta på oss dette, og viser at vi har et fagmiljø innen ysting og matproduksjon som blir lagt merke til, sier Kristine Rise, som er prosjektleder i Oi! Trøndersk mat og drikke i pressemeldingen.

I konkurransen deltar både mindre gårdsysterier og større produsenter fra ulike land i verden. Tidligere har konkurransen blitt arrangert i byer som San Sebastian og Oviedo i Spania og Bergamo i Italia.

– Det er en stor anerkjennelse av Trøndelag som matregion at vi nå er spurt om å ta på oss dette, og viser at vi har et fagmiljø innen ysting og matproduksjon som blir lagt merke til, sier Rise.

Neste artikkel

Forskning: Jarlsberg kan forebygge beinskjørhet og diabetes