Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppsving for franske vinbønder

Franske vinprodusenter ligger i år an til en produksjonsvekst på 25 prosent fra fjorårets dårlige sesong, ifølge anslag fra landbruksdepartementet.

Vinproduksjonen i Frankrike øker i år etter fjorårets dårlige sesong. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Den totale produksjonen er i år beregnet til 46,1 millioner hektoliter (4,6 milliarder liter), en oppgang fra 36,8 millioner hektoliter i fjor da vårfrost ødela vinranker mange steder.

Anslaget for inneværende år er 5 prosent over gjennomsnittet for de siste fem årene. Spesielt Champagne-regionen kan se fram til et godt år, med utsikter til en produksjon på over 3 millioner hektoliter, en vekst på 39 prosent fra i fjor.

Annonse

Middelhavsregionen må imidlertid nøye seg med en innhøsting som er under gjennomsnittet. Mugg rammet nesten alle vinprodusentene i regionen i vår.

Landbruksdepartementet i Paris advarer samtidig om at man ennå ikke kan danne seg et endelig bilde av situasjonen i andre deler av landet der mugg har rammet landbruket, siden druene modner senere der.

Frankrike var i fjor verdens nest største vinproduserende land etter Italia, ifølge International Organisation of Vine and Wine.

Neste artikkel

Nortura: «Normal» import av lam fører ikkje automatisk til høgare lammepris