Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ola Elvestuen må svare om vern av ulveflokker

Venstres Ola Elvestuen må svare på to spørsmål fra Senterpartiet i Stortingets spørretime neste uke. Partiet er kritisk til at to av tre ulveflokker skjermes.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er kritisk til at to av tre ulveflokker rovviltnemndene ville ta ut, blir vernet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad sendte torsdag to spørretimespørsmål til klima- og miljøministeren om hans beslutning om å skjerme ulveflokkene i Mangen (Akershus/Hedmark) og Hobøl (Østfold) mot uttak denne vinteren. Senterpartiet viser til Stortingets vedtatte bestandsmål om fire til seks ynglinger årlig.

– Med det uttaket av ulv som regjeringen legger opp til, vil det ikke være mulig å komme ned på bestandsmålet for ulv slik Stortinget har fastsatt det. Hvorfor velger regjeringen å unnta Hobøl-reviret fra jakt på tross av rovviltnemndenes anbefalinger? spør Marit Arnstad, som er parlamentarisk leder i Senterpartiet.

Annonse

Til tross for anbefaling fra rovviltnemndene om å ta ut tre ulveflokker innenfor ulvesonen, besluttet regjeringen 17. desember at kun Slettås-flokken skal tas ut. To ulver fra denne flokken ble skutt tirsdag denne uken.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil spørre om hvorfor Ola Elvestuen «undergraver Stortingets vedtatte bestandsmål»:

– Stortinget har fastsatt et bestandsmål for ulv på fire til seks ynglinger årlig, og rovviltnemndene har foreslått å ta ut tre ulverevirer i ulvesonen for å komme ned på bestandsmålet. Hvorfor undergraver statsråden Stortingets vedtatte bestandsmål ved å nekte jakt i Mangen- og Hobøl-reviret?

Neste artikkel

Ulvejakt: Sparte en halv million på samjagde svensker