Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nye sommerdager flere steder i landet til uka

Både i nord og sør blir det sol og varme neste uke, noen steder kan det nå opp mot 20 grader. Unntaket er Vestlandet som avslutter august i våt og kald stil.

Typisk vær for slutten av august, sier meteorologen. De heldige kan finne tyttebær om de ikke tørket bort tidligere i sommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX

Det været vi har nå, er veldig typisk for slutten av august. Vi begynner å nærme oss høsten, men samtidig har vi dager hvor temperaturen blir 20 grader. Jeg vil kalle det normalt for tiden, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss i Meteorologisk institutt.

Det gjelder å nyte været for dem som får sol og varme, for vi kan også begynne å oppleve sesongens første snøfall i fjellet og frostnetter.

– Det er også høyst normalt, sier meteorologen.

Snø på toppene

Særlig i Nord-Norge er det muligheter for snø på fjelltoppene allerede i helgen. Det gjelder fjelltoppene, og ikke fjellovergangene, understreker Gislefoss. Så kommer sola tilbake, og store deler av Nord-Norge får sol fra tirsdag og temperaturer opp mot 15 grader.

Annonse

Vestlandet får dessverre ikke smake på sensommeren. Her blir det grått og vått ut måneden og perioder med kuling.

Dette gjelder delvis også for Møre og Romsdal, mens Trøndelag får et lite gjensyn med sommeren mandag, tirsdag og onsdag.

– Dagene med det fineste været kan kanskje komme opp mot 20 grader. Kanskje. Det ser ut som Trøndelag blir hakket varmere enn Møre og Romsdal, sier Kristian Gislefoss.

Varmt i sør

På Sørlandet og Østlandet blir det også sol og fint, først lørdag og så igjen i begynnelsen av neste uke.

– Det bli sommertemperaturer enkelte dager med 20 grader. Når vi nærmer oss slutten av måneden, så er det ny lavtrykksaktivitet på gang. Det blir derfor litt mer usikkert fra onsdag neste uke og ut over, sier han og legger til at klarvær også kan medføre nattefrost noen steder.

– Fjellet ligger godt an, men bor du på lavlandet i Sør- og Østlandet, så ville jeg ikke vært superbekymret for blomstene mine ennå.

Neste artikkel

Ordfører: – Dyrevernalliansen bør vise ydmykhet