Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NVE avventer reaksjoner fra fjellet Veslemannen

Den akselererende hastigheten i øvre område av Veslemannen er halvert i løpet av natta, men NVE avventer reaksjoner på været før de vil nedjustere faregraden.

Den akselererende hastigheten i øvre område er halvert i løpet av natta, men i nedre del har hastigheten hatt en liten økning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NVE satte fredag farenivået for Veslemannen opp ett hakk, fra oransje til rødt. Politiet har evakuert området under fjellet, og Raumabanen er stanset.

– Vi hadde en maksimumshastighet på omkring 40 centimeter per døgn i øvre område av fjellet rundt midnatt. Nå er det halvert, forteller geovakt Lene Kristensen i NVE til NTB klokken 6.15 lørdag morgen.

I det nedre området av Veslemannen har de hatt en liten økning.

– Vi avventer nå og ser an reaksjoner fra fjellet etter nedbøren. Vi vil ikke nedjustere faregraden før vi er sikker på at det er trygt, sier hun.

Annonse

NVE gjør radarmålinger på stedet. De har også geologer som kontinuerlig overvåker fjellet, både fra Rauma og fra andre steder.

En ny rapport er ventet klokka 10 lørdag formiddag, samtidig med en pressekonferanse om situasjonen i Rauma.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Fjellpartiet reagerer ifølge NVE hurtig med økning i bevegelse ved mye nedbør og snøsmelting.

©NTB

Neste artikkel

Forskar: Kutt i kjøttforbruket gir lågare sjølvforsyning