Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norske Skog tapte 9 millioner kroner

Det kriserammede papirkonsernet Norske Skog tapte 9 millioner kroner i tredje kvartal.

Styreformann Christen Sveaas under presentasjonen av ny redningsplan for Norske Skog.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Til sammenligning hadde konsernet et overskudd på 190 millioner kroner i samme periode i fjor, opplyser Dagens Næringsliv.

Grunnet en svekket norsk kronekurs har ikke Norske Skog klart å tjene penger på en økning i salgsvolumet i Europa. Resultatene er imidlertid langt bedre enn i andre kvartal i år, da selskapet tapte 546 millioner kroner.

Utsatt

Norske Skog skulle ha lagt fram sine resultater 19. oktober, men fristen ble utsatt for å gi konsernet mer tid til å dra i land en refinansieringsløsning som kan redde konsernet fra konkurs før tallene ble frigitt.

– Med tanke på vår vanskelige økonomiske situasjon, er vi er veldig fornøyd med vår produksjonseffektivitet, skriver Norske Skog i en børsmelding.

For tre uker siden gikk fristen for en redningsplan for Norske Skog ut, uten at konsernet og kreditorene har kommet til en enighet.

• Les også kronikken «Norske Skog og faren med monokultur»

Annonse

Kampen om å få på plass en redningsplan har pågått i svært lang tid, selv om det mellom de ulike partene er et forholdsvis bredt ønske om enighet.

Kald skulder

Restruktureringsplanen Norske Skog foreslo 18. september innebar i korte trekk at dagens aksjonærer mister nesten alle sine verdier, og at to tredeler av dagens gjeld på 9 milliarder kroner blir omgjort til aksjer.

I forslaget fikk de sikrede långiverne klart mest, mens de usikrede fikk klart minst.

Ikke overraskende ble dette møtt med en kald skulder hos flertallet av de usikrede kreditorene, noe som igjen truet Norske Skog med konkurs og skifterett. Flere ganger har konsernet måttet utsette nye frister for en ny redningsplan.

Neste artikkel

Statkraft inngår ny industrikraftavtale med Norske skog