Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa

Den norske kokken Christian André Pettersen vant Bocuse d'Or Europa i Torino. Nå venter verdensfinalen i Lyon.

– Renhet. Råskap. Historie. Eksotisk. Bodø og Lofoten, for eksempel, er veldig eksotisk, med rå, røff natur. Det er blant annet mye i havbunnen som er veldig annerledes og spennende.

Slik har Christian André Pettersen tidligere beskrevet «smaken av Norge» i Nationen.

Tirsdag viste det seg at resten av Europa også satte prisen på «smaken av Norge», og Pettersen tok seieren i Bocuse d'Or Europa, Europamesterskapet i kokkekunst.

Skandinavisk dominans

Pettersen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene - med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen. VM-finalen blir avholdt i den franske byen Lyon til neste år.

Norge har tidligere vunnet fem gull, tre sølv og to bronsemedaljeplasseringer i Bocuse d'Or VM, skriver Godt.no. Bent Stiansen var den første norske kokken til å vinne konkurransen.

Annonse

Les her: Stort intervju med Christian André Pettersen

Blodslit

Bodøværingen er til vanlig kjøkkensjef ved restauranten Mondo i Sandnes i Rogaland. Allerede som niåring hadde Pettersen lært om Bocuse d'Or Europa og drømt om å delta i den store kokke-konkurransen.

– Det var gjennom min far. Han var kokk, og jeg husker da han snakket med kollegaer og venner, det må ha vært da Terje Ness tok gull, og hvor stolt han var over at Norge hadde hevdet seg i verdensfinalen. Det var da jeg bestemte meg for at dét skal jeg og. Det var dette jeg ville gjøre. Pappa var ikke enig. Han mente det var et for tøft yrke. Men vi gjorde en avtale. Han gikk med på at jeg kunne bli kokk, hvis jeg gjorde alt jeg kunne for å bli den beste, har Pettersen tidligere sagt til Nationen.

Og stjernekokken har innrømmet at det har vært et slit på vei mot toppen.

– Det er ikke et enkelt yrke. Men alt kan være tøft her i livet, uansett hva man gjør. Det kommer an på hva du gjør det til. Og å komme hit, har krevd blodslit og ofring som bare juling. Men det har også betalt seg, jeg har blant annet fått en fantastisk familie nummer to blant kollegaer som støtter opp og dytter hverandre fram. Det er ikke mange yrker som kan skryte av det samme.

Neste artikkel

Stoppforsøk mot regjeringsplattformen er varslet i både Venstre og KrF