Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk gull i kokke-EM: – Det vil øke interessen for landet vårt som matdestinasjon

Christian André Pettersen sikret gull for Norge da europafinalen i Bocuse d'Or Europe gikk av stabelen i Tallinn fredag.

Lyon, Frankrike 20190130.Christian André Pettersen representerer Norge i kokkekonkurransen Bocuse d'Or i Lyon. Foto: Johan Falnes / NTB
Lyon, Frankrike 20190130.Christian André Pettersen representerer Norge i kokkekonkurransen Bocuse d'Or i Lyon. Foto: Johan Falnes / NTB

Det norske laget forsvarer dermed sitt EM-gull. Det norske laget tok bronse i VM i fjo

– Dette er en fantastisk imponerende og viktig seier. Dette gullet gir en skikkelig boost til gastroturismen. Verdens mange matentusiaster vil merke seg at seieren til Europas beste kokk har gått til Norge, og det vil øke interessen for landet vårt som matdestinasjon. Christian André Pettersens innsats kan bidra til å hente mange flere kjøpesterke reisende til Norge, sier NHO Reiselivs administrerende direktør Kristin Krohn Devold.

Til Godt.no sier Pettersen at han har hatt et fantastisk team.

– Dette føles godt. Nå er jeg tung og sliten, men glad. Jeg hadde et helt fantastisk team rundt meg i dag og holdt roen hele veien, sier han.

Annonse

Team Norge består av Pettersen, Even Strandbråten Sørum, og coach Gunnar Hvarnes. Laget presenterte en meny som var inspirert av høsten i Norge, med norske råvarer.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gratulerer laget med seieren.

– Det Christian Andre Pettersen og hans team har gjort er en skikkelig bragd. Vi har Europas, ja verdens beste kokker. Det har stor betydning for kokker, for matprodusenter og for vårt renommé som matnasjon.

– Jeg gratulerer Pettersen og hele apparatet rundt ham, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Danmark og Sverige kom på henholdsvis andre og tredjeplass.

Neste artikkel

Ungarn mister EØS-milliarder fra Norge