Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norge setter AstraZeneca-vaksine på pause

Norge setter vaksinering med koronavaksinen til AstraZeneca på vent.

Områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det skjer etter at vaksineringen med AstraZeneca er satt på vent i Danmark og minst fem andre land etter at flere vaksinerte har fått blodpropp.

– Vi avventer for å se om det er noen sammenheng mellom vaksinasjonen og disse tilfellene av blodpropp, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI).

Han legger til at Legemiddelverket har igangsatt undersøkelser av vaksinen.

Annonse

– Vi samarbeider med det europeiske legemiddelverket for å se hva slags data de har, og vi vil også forhøre oss med andre europeiske land som bruker vaksinen, forklarer han til NTB.

I Danmark har de satt vaksineringen på pause i 14 dager, og Bukholm sier FHI håper å ha på plass en avklaring innen den tid.

Bukholm sier det i Norge ikke er gjort noen spesifikke undersøkelser knyttet til bivirkninger av vaksinen i form av blodpropp.

– Men det har vært en nøye gjennomgang av alle rapporterte bivirkninger før vaksinen ble godkjent i Europa. Dette er en av fordelene med at vi har et godt europeisk samarbeid på legemiddelfeltet, at vi nå får rapportert inn bivirkninger fra andre land, sier han.

Neste artikkel

Storbritannia gir slaktere ekstra-visum for å redde jula-maten