Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norge og EU skal samarbeide mot momssvindel 

Finansminister Siv Jensen (Frp) har undertegnet en avtale med EU om samarbeid for å bekjempe momssvindel.

Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) har undertegnet en avtale med EU om samarbeid for å avsløre kriminelle som prøver å unngå moms.

Avtalen ble undertegnet i Sofia tirsdag.

– Det handler om å bekjempe svindel. Avtalen gir norske skattemyndigheter muligheten til å samarbeide mye mer effektivt med skattemyndighetene i EUs medlemsland, sier Jensen på telefon til NTB.

Norge og EU har forhandlet om det nye samarbeidet siden 2014. Avtalen innebærer at Norge og EU skal hjelpe hverandre med innkreving av moms og utveksle informasjon for å sikre bedre kontroll.

Jensen mener samarbeidet vil gi skattemyndighetene bedre våpen i kampen mot kriminelle som prøver å unngå moms.

Annonse

– Det skal bli lettere for skattemyndighetene å utveksle informasjon og avdekke kriminelle nettverk, lysskye transaksjoner og forsøk på å unndra seg beskatning, sier hun.

Finansministeren er samtidig tydelig på at avtalen ikke vil føre til at Norge bindes til EUs momspolitikk i større grad enn før. Momspolitikken ligger i utgangspunktet utenfor rammene av EØS-avtalen.

– Dette er en avtale om samarbeid for å bekjempe svindel. Det er ikke noe forsøk på å innlemme skattespørsmål i EØS-avtalen, forsikrer hun.

Neste artikkel

Brussel - London 2 - 0