Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå kommer de norske salatene

Det har vært mangel på salat i butikkhyllene rundt om i landet, men nå er de norske salatvekstene klare for høsting.

Nå kommer norsk hjertesalat i butikkhyllene. Foto: OFG
Nå kommer norsk hjertesalat i butikkhyllene. Foto: OFG

– Nå er det bare å glede seg over de norske herlige salatene som er på vei til butikken din. Friske, kortreiste salater er selve smaken av sommer, sier ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Iselin Bogstrand Sagen, i en pressemelding.

Nationen skrev nylig at dårlig vær og transportstreik i Spania gir tomme hyller med salat i norske dagligvarebutikker. Men nå fylles det altså på med norsk salat.

Gode forhold

Bjarte Åsbø i Grøntprodusentenes samarbeidsråd opplyser at høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat allerede er i gang i Norge.

– Forholdene ligger godt til rette for en flott start på sesongen. Været har vært godt, lyse dager med mye sol og lave nattetemperaturer skal i teorien gi svært gode produkter. Både crispy og smakfulle, sier han.

Kommer på løpende bånd

Takket være moderne veksthusproduksjon kan man få tak i norsk salat i butikk store deler av året.

– Den norske salaten er frisk og fristende. Høstingen av frilandsproduksjonen har startet flere steder i landet. Nå kommer både crispisalat og hjertesalat på løpende bånd fra landets dyktige salatprodusenter. Hjertesalat og crispisalat er blant våre største salatsorter, forteller Iselin Bogstrand Sagen i OFG.

Neste artikkel

Nå er det norske epler i butikken