Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Myndighetene bekrefter siste kjente ulvehybrid i Sverige

Den siste kjente hybriden mellom hund og ulv er skutt, melder Statens Veterinärmedicinska Anstalt.

En av ulvehybridene som ble fotografert med viltkamera i fjor høst. Foto: Länsstyrelsen i Södermanlands län
En av ulvehybridene som ble fotografert med viltkamera i fjor høst. Foto: Länsstyrelsen i Södermanlands län

Til sammen to ulver og sju ulvehybrider er felt på skadefelling i kommunene Katrineholm, Vingåker og Eskilstuna, rapporterer Sveriges Radio onsdag.

Länsstyrelsen i Södermanlands län vest for Stockholm har mottatt resultatet fra den siste DNA-analysen etter at det ble tatt prøver av et dyr som ble skutt 20. januar under skadefellingsjakta. Prøvene bekrefter det som myndighetene har antatt, nemlig at det var snakk om ei tispe som var blanding av ulv og hund.

Etter at denne tispa ble skutt, kjenner ikke länsstyrelsen til flere hybrid-individer i området. Myndighetene vil fortsette å lete etter flere mulige hybrider.

Annonse

I august i fjor ble to ulvelignende valper tatt bilde av av et viltkamera i Katrineholm kommune. Valpene var uvanlig mørke, og derfor ble det satt i gang et arbeid for å innhente DNA-prøver i området.

DNA-prøver fra i fjor høst viste at det høyst sannsynlig dreide seg om første generasjons blanding mellom ulv og hund, og kort tid etter ble det satt i gang jakt på hybridene. Siden skulle det vise seg at det var ei ulvetispe som hadde parret seg med en hund.

Ulvehybridene som er påvist i Södermanlands län er de første som er dokumentert i Sverige. I Norge ble det dokumentert en hybrid i Østfold i 1999.

Neste artikkel

Trosvik hadde besøk av statsråden: – Vi føler oss makteslause