Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Misnøye med Oslo-dominans i forslag fra SVs valgkomité

Halvparten av de foreslåtte navnene til SVs topposisjoner er fra Oslo eller Akershus. Det skaper reaksjoner i partiet.

Fylkesleder Ingrid Fiskaa i Rogaland SV mener forslaget til ny SV-ledelse er for Oslo-dominert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fylkesleder Ingrid Fiskaa i Rogaland SV mener forslaget til ny SV-ledelse er for Oslo-dominert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Innstillingen til nytt sentralstyre, landsstyre og utvalgsledere i SV er for Oslo-dominert, mener fylkesledere i SV Klassekampen har snakket med.

Mandag offentliggjorde valgkomiteen i SV sin innstilling, som skal behandles på SVs landsmøte i mars. Til sammen foreslås 18 representanter og 10 vararepresentanter til SVs øverste posisjoner. Ti av dem som er foreslått til faste posisjoner, er fra enten Oslo eller Akershus. Blant vararepresentanten er tre av de foreslåtte fra Oslo.

Dermed vil over halvparten av faste representanter og vararepresentanter på topp i SV være fra Oslo eller Akershus, om valgkomiteens innstilling blir vedtatt.

Christian Thorseth, fylkesleder i SV i Nordland, sier til Klassekampen at innstillingen «trenger en forbedring».

Annonse

– SV har bruk for representanter fra hele landet og fra ulike miljøer. Geografi betyr noe, og folk har andre interesser i indre østlandsområdet enn i andre deler av landet.

Thorseth får støtte fra sin kollega i Rogaland, fylkesleder Ingrid Fiskaa.

– Innstillingen fra valgkomiteen er for Oslo-tung. Det er også for tungt med stortingsrepresentanter i sentralstyret, sier hun til Klassekampen.

Fiskå peker på at folk har ulike analyser, avhengig av bosted.

– Bor du i Nordland, har du for eksempel et annet forhold til kraftkrevende industri enn folk i Oslo.

Både Thorseth og Fiskaa leder fylkeslag som støtter Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms som ny nestleder i SV. SVs valgkomité er delt i synet på hvem som bør bli partiets neste nestleder. Den andre kandidaten er Kari Elisabeth Kaski fra Oslo.

Neste artikkel

SV og Sp vil kaste ut utenlandske eiere fra vindkraften i Norge